Een virtuele assistent inhuren

Overweegt u een virtuele assistent in te huren? Weet u niet zeker of een VA geschikt is voor u? Het inhuren van een virtuele assistent vereist een andere manier van denken, een verandering in de manier waarop u normaal uw bedrijf behandelt. Het is een verandering van persoonlijk werken met medewerkers en of assistenten naar virtueel werken – waarbij u meestal alleen telefonisch, per e-mail of online webconferenties kunt werken. Als u zich kunt aanpassen aan een steeds veranderende omgeving en wilt concurreren en uw bedrijf wilt laten groeien, is het inhuren van een virtuele assistent de perfecte oplossing.

Voordelen voor het inhuren van een virtuele assistent

Meer tijd: door de tijdrovende administratieve activiteiten uit te besteden, kunt u tijd vrijmaken om uw bedrijf productiever uit te breiden.

Hogere productiviteit: beschikbare tijd kan nu worden besteed aan het creëren van nieuwe of verbeterde strategieën om uw winstgevende producten of diensten te stimuleren.

Verhoogde tevredenheid: als u meer tijd besteedt aan de dingen die u het leukst vindt en waar u goed in bent, kan uw bedrijf sneller groeien.

Meer flexibiliteit: u hebt geen last meer van routinematige administratieve taken, maar bent flexibel om uw dag optimaal te benutten.

Controle: u bepaalt zelf het type taken dat de VA moet uitvoeren, zodat u de uitbestede activiteiten niet uit het oog verliest.

Verbeterde kwaliteit: u kunt ontsnappen aan de valkuil van een duizendpoot en geen meester worden. Uw virtuele assistent is een professional met specifieke kennis, ervaring en vaardigheden om uw administratieve taken uit te voeren volgens een hogere kwaliteitsnorm.

Verbeterde technologie: door virtuele assistentie hebt u toegang tot apparatuur en technologieën van wereldklasse zonder uw uitgavenbudget te verhogen. Elke serieuze VA maakt gebruik van toonaangevende online processen en computertechnologie om uw bedrijf te helpen.

Verminderde stress: de kennis dat een professionele partner u helpt, biedt u de mogelijkheid om een ​​betere balans tussen werk en privé te hebben. U kunt nu actieve vooruitgang boeken in uw bedrijf en genieten van activiteiten die u leuk vindt, bijv. meer tijd met uw gezin doorbrengen.

Verbeterde winstgevendheid: het combineren van de bovenstaande voordelen kan leiden tot langdurig succes en duurzame winstgevendheid van uw bedrijf.

Ermee beginnen

Controleer uw budget

Kun je je de diensten van een VA veroorloven?

Hoeveel ben je bereid te betalen? Vergeet niet dat VA-prijsstructuren afhankelijk zijn van het type service dat ze leveren.

Breng de initiële gelduitgaven in evenwicht bij het inhuren van een virtuele assistent, tegen het volgende:

Winstgevende voordelen die u kunt behalen in termen van besparing op totale kosten voor bedrijfskosten bij het inhuren van een vaste werknemer.

Niet-tastbare voordelen om uw tijd en energie effectiever te benutten.

Bij het vergelijken van de kosten van het inhuren van een vaste medewerker versus het inhuren van een virtuele assistent, moet u uw berekeningen baseren op de totale kosten voor het bedrijf tussen de twee opties. Verborgen kosten zoals personeelsbeloningen (bijvoorbeeld pensioen, medische hulp, verlof, enz.) Voor vaste werknemers kunnen oplopen tot bijna 30% van het basissalaris van een vaste werknemer.

Takenlijst

Maak een lijst met alle taken en projecten die u moet voltooien. Bekijk nu uw lijst, welke taken vereisen uw specifieke aandacht en wat kunt u uitbesteden? Die tijdrovende, niet-kerntaken en -projecten kan een virtuele assistent namens u uitvoeren?

Plaats

Op basis van de taken die u moet uitbesteden, kunt u beslissen of uw VA dichtbij (in dezelfde stad) of nationaal / internationaal moet zijn gevestigd. De term “virtueel” geeft aan dat uw VA zich overal ter wereld kan bevinden. Overweeg alle aspecten die van invloed kunnen zijn op het partnerschap, zoals uw specifieke behoeften, tijdzoneverschillen, communicatievoorkeuren en de taal van uw keuze voordat u een beslissing neemt.

Related image

Begin met zoeken

Zoek online naar virtuele assistenten en bezoek hun websites om een ​​idee te krijgen van wat elk te bieden heeft. Stuur een e-mail met informatie over tarieven en pakketten op elke site. U kunt ook online professionele virtuele assistentorganisaties bezoeken en de RFP (Request for Proposal) invullen. Met de RFP kunt u uw vereisten specificeren die een meer gericht VA-publiek bereiken en aantrekken.

Bezoek Virtual Assistant-mappen. Ze bieden databases met beschikbare online VA’s. De meeste mappen zijn gegroepeerd per specialisatieveld en / of geografisch gebied. Vergeet niet uw behoeften te vermelden in discussies met vrienden, collega’s, zakenrelaties enz. Iemand raadt misschien gewoon een VA aan of kent iemand die al gebruik maakt van dergelijke diensten. Mond-tot-mondreclame en persoonlijke aanbevelingen zijn de beste referenties voor het inhuren van een virtuele assistent.

Nadat u uw lijst met potentiële kandidaten hebt beperkt, moet u belangrijke informatie over elke potentiële VA verzamelen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over wie u in dienst neemt.

Neem contact op met uw kandidaten en maak een afspraak voor een tijdstip en datum. Het doel van een consult is om uw vereisten en verwachtingen te bespreken en de mogelijkheden van uw potentieel te beoordelen

Author: Yame_Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *